Sosyal Ağların Eğitimdeki Önemi

 


İnstagram.com/turkpdrdernegi linkinden pdr ile ilgili paylaşımları takip etmekteyim. Bu paylaşımlardan özellikle dikkatimi çeken Psikolojik Danışmanlık mesleğinde yenilikçi yaklaşımlar PDR de girişimcilik ve inovasyon kullanımı, Psikolojik Danışman Eğitimleri konulu seminerleri Dr. Öğr. Üyesi Olcay YILMAZ tarafından birbirinden önemli ve değerli konulara değinerek yararlı seminerler verdiğini sayfayı takip ettiğimden ve aynı zamanda takipçilerin yorumlarından anlaşıldığı gibi bölümle alakalı aydınlatıcı bilgilerin verildiği ve aynı zamanda yol gösterici bilgiler sunulmaktadır. Alanımıza ait çocuk psikolojisi, ebeveynlerin çocuk yetiştirme konusunda bilinçli hareket etmelerine dair seminer programları, çocuklarla yapılabilecek etkinlikler, ergen psikolojisi, seminerler sonucunda verilen sertifikalar, materyal paylaşımları, psikolojik testlerin de içinde yer aldığı geniş kapsamlı seminerlerinin verilmesi kendimizi geliştirmek ve bilgi edinmemize katkı sağlamaktadır. Her PDR okuyan öğretmen adayın bu siteden yararlanması gerektiğini düşünüyorum.

Aynı link üzerinde Okul Temelli Pdr eğitimleri konulu eğitimlerde meslektaşlarımızın mesleki gelişimlerini artırmak amacıyla organize edilen bu seminerlerin, okullarda PDR alanında rehber öğretmenlerin çocuklara yaklaşım tarzlarının,  gerek eğitsel, davranışsal anlamda vs. konularında rehberlik edilmesine yönelik bilgiler paylaşılmaktadır. Bu bilgilerin bölümümüzle alakalı önemli yerlere değinildiği ve öğretmenlik hayatımızda bunların bizim için önemli bir yol olduğuna işaret etmektedir. Turkpdrdernegi sayfasını takip etmekteyim.

Ayrıca İnstagram sayfasından bulunan www.benimhocam.com linkinden alanımızla ilgili kitap tanıtımlarının yapıldığı, alanla alakalı video reklamları, ders içeriklerine dair bilgilendirmelerin yapıldığı ve bunları YouTube kanalı üzerinden yine benim hocam kanalından eğitim bilimleri ve alan derslerine yönelik dersler verilmektedir.  Bu sitenin sınavlara girecek tüm öğrencilere hem genel kültür derslerinin verilmesi anlamında, hem eğitim bilimleri hem de alan sınavı derslerine yönelik çok önemli bir kadroya sahip olan benim hocam kanalı sınava gireceklere çok büyük yarar sağlayacağını düşünüyorum.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Final Ödevim

planlama aşaması ödev 3